Pogledajte bogatstvo Željke Markić - vilu na Šipanu s malonogometnim igralištem i bazenom!

Foto: Dubrovnikpress.hr (preuzeto uz dozvolu)

FOTOREPORTER Dubrovnikpressa na otoku Šipanu fotografirao je vilu Željke Markić vrijednu više milijuna kuna koja se prostire na nekoliko tisuća kvadrata! Index je došao do vlasničkog lista ove vrijedne vile u kojemu stoji kako je stopostotni vlasnik tvrtka Željke Markić Sermon d.o.o. Iz vlasničkog lista može se vidjeti kako je tvrtka Sermon d.o.o. kupila navedenu nekretninu i zemljište 2010. godine i to za gotovinu te da se zemljište prostire na više od četiri tisuće kvadrata!

Markićkina vila sastoji se, kako javlja Dubrovački dnevnik, od 3000 kvadrata voćnjaka, dva pašnjaka 1200 kvadrata i starog mlina od 155 kvadrata na kojem je izgrađena luksuzna vila. Sve skupa je kupljeno više od 4600 kvadrata.

Markić je imanje otkupila od crkve!

"Od Crkve je otkupljena stara mlinica iznad Suđurđa, na skrivenom dijelu otoka, daleko od očiju javnosti. Okružena zidom koji je podignut, na adresi Fratija 5, mlinica je preuređena u luksuzno imanje s malonogometnim igralištem i bazenom okruženim maslinama.", opisuje Dubrovnikpress što sve ima vila Željke Markić.

Dubrovački dnevnik piše kako je prosječna cijena građevinskog zemljišta na Šipanu 100 eura za kvadrat, dok je prosječna cijena kuće u Suđurđu na Šipanu 1000 eura po kvadratu. Prema tome ispada da je Markićkina firma na kupnju zemljišta i mlina potrošila oko 615 tisuća eura, prije ikakve adaptacije.

"Za uređenje kuće potrošilo se još nekoliko milijuna kuna kako bi se uredili maslinici, napravio bazen u dvorištu te nogometno igralište s umjetnom travom. Vrijednost sadašnje nekretnine prelazi milijun eura, kazao nam je jedan dubrovački agent za nekretnine te dodao da bi se kuća mogla prodati i za više od 10 milijuna kuna, jer ima pogled na more", piše Dubrovački dnevnik.

Vila za sektaške seanse

Jedan visoko rangirani političar iz Suđurđa, koji je želio ostati anoniman, za Dubrovački dnevnik ispričao je da Markićka u vili boravi nekoliko mjeseci godišnje, te da se u njenoj kući održavaju, kako kaže, "sektaške seanse" na kojima sudjeluju mlađe osobe.

"Iz razgovora s tim mladim ljudima, znamo da dolaze na Šipan zbog duhovnosti. Međutim s crkvom na Šipanu i ovdašnjim svećenikom don Slavkom ne gaje nekakve osobito prisne odnose. O čemu je riječ ako ne o sekti? Tu su zbog duhovnosti, a distancirani su od Katoličke crkve", kaže ovaj šipanski političar.

Biskup Markić i suprugu platio vikend u hotelu

Podsjećamo, Objektiv je prošlog tjedna objavio da je dubrovački biskup Mato Uzinić platio Željki Markić i njenom mužu Tihomiru vikend u dubrovačkom hotelu s četiri zvjezdice. Markić je sa suprugom u Dubrovnik stigla kako bi održala predavanje o odgoju djece.

Prošlog vikenda, od petka do nedjelje, Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije organiziralo je u hotelu Neptun, sad već tradicionalnu, obiteljsku školu. U sklopu programa održano je i predavanje "Obiteljsko obogaćivanje", koje su držali Markićka i njen suprug. Dubrovačka biskupija nije željela otkriti koliko su platili za održavanje tog skupa.

Željka Markić, osim što je liderica inicijative "U ime obitelji", direktorica je i osnivačica tvrtke Sermon d.o.o., koja se u sudskom registru navodi i kao osnivač tvrtke Neox klinička ispitivanja d.o.o. u kojoj je Markić također direktorica. U sklopu Neoxa nalazi se i Sermon Cro doo, koja se bavi ispitivanjem lijekova.  Sermon d.o.o. u 2012 je imala čistu dobit od 4 milijuna kuna, u 2011. 6,8 milijuna kuna, a u 2010. 5,3 milijuna kuna. Od 2008. do danas imali su između 14 i 19 zaposlenih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara