Pokolj u trgovačkom centru u Nairobiju: Napadači ubili najmanje 30 osoba, više od 100 ozlijeđenih

Screenshot: YouTube

STRAVIČAN pokolj dogodio se danas u trgovačkom centru "Westgate" u glavnom gradu Kenije, Nairobiju. Prema pisanju svjetskih medija, u centar je ušlo pet naoružanih muškaraca koji su otvorili vatru na posjetitelje. Ubijeno je najmanje 30 osoba, dok ih je stotinu ozlijeđeno.

Napadači su navodno zatočili nekoliko osoba te ih drže za taoce. Policija je opkolila trgovački centar i u tijeku je potraga za petoricom muškaraca. Kenijska vojska zabranila je lokalnim medijima prenošenje slike uživo zbog opasnosti da napadači putem televizije prate što se događa. Odgovornost za napad preuzela je militantna skupina Al-Shabaab iz Somalije, inače povezana s al-Qaidom. Jedan od osumnjičenika je ubijen.

Kako prenosi BBC, jedan svjedok je vidio maskirane napadače kako ubacuju granate u zgradu šoping centra oko podneva. Izvještaji o broju napadača se razlikuju - dok neki mediji javljaju da se radi samo o jednom muškarcu, svjedoci javljaju da su bila najmanje trojica, dok pojedini mediji javljaju da se radi o petorici napadača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara