Polica dopunskog zdravstvenog osiguranja od sada 70 kuna mjesečno za sve kategorije

Foto: HZZO

HRVATSKI zavod za zdravstveno osiguranje na svojoj je sjednici donio odluku po kojoj se cijena police dopunskog osiguranja smanjuje na 70 kuna mjesečno za sve kategorije.

"Cijena police dopunskog osiguranja HZZO-a mijenja se i iznosi 70 kuna mjesečno za sve kategorije koje su ugovorile policu, dakle godišnje 840 kuna. Nova cijena police bit će u primjeni nakon objave u Narodnim novinama i svih završenih tehničkih priprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dopunsko zdravstveno osiguranje u potpunosti pokriva 'participacije' u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja koje inače osiguranik mora sam doplatiti prilikom korištenja primarne zdravstvene zaštite, bolničkog i ambulantnog liječenja, specijalističkih pregleda, dijagnostike i laboratorijskih usluga i drugog", priopćili su iz HZZO-a.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje je donio i odluku po kojoj tiflotehnička pomagala za slijepe osobe, dugi bijeli štap i ručni džepni sat, postati dostupnija. Ubuduće, ova će pomagala propisivati izabrani liječnici primarne zdravstvene zaštite.

"Time put do pomagala postaje lakši za osiguranike, postiže se jednostavnije ostvarivanje prava na pomagala, odnosno rasterećenje specijalista oftalmologa", pojašnjavaju iz HZZO-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara