Policajci krali oružje iz policijskog skladišta, prijavljeno pet osoba

Policajci krali oružje iz policijskog skladišta, prijavljeno pet osoba

Ilustracija: MUP

ORUŽAR, skladištar i tri policijska službenika kazneno su prijavljeni i udaljeni iz službe nakon što je iz skladišta dubrovačke policije nestalo oružje koje je trebalo biti uništeno, izvijestila je u ponedjeljak policija.

Nestalo oružje u međuvremenu je pronađeno, a u sklopu kriminalističkog istraživanja policija je oduzela još ilegalnog oružja, točnije, dva puškomitraljeza, dvije strojnice "thompson", 19 raznih spremnika za streljivo i 716 komada streljiva raznog kalibara.

U istraživanju pokrenutom nakon nestanka oružja koje je trebalo biti uništeno policija je za krađu osumnjičila oružara, dok skladištara terete za pronevjeru. "Utvrđeno je da je osumnjičeni oružar nakon što bi otuđio oružje iz spomenutog skladišta, uništavao tvorničke brojeve, a potom bi ga dalje predavao osobama s dubrovačkog područja", navodi u priopćenju glasnogovornica dubrovačke policije Marija Gjenero.

Oružar i skladištar su nakon kriminalističkog istraživanja u nedjelju ispitani u tužiteljstvu i protiv njih su podignute kaznene prijave, a oružaru je nakon saslušanja određen istražni zatvor do 30 dana.

Pritvorskom nadzorniku će tijekom dana biti priveden i jedan od prijavljenih policajaca zbog sumnje da je nedozvoljeno posjedovao, izrađivao ili nabavljao oružje i eksplozivne tvari, kažu u policiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara