Policajci u New Yorku pod velikim oprezom zbog nedavnih prijetnji Islamske države

Policajci u New Yorku pod velikim oprezom zbog nedavnih prijetnji Islamske države

Foto: Guliver Image / Getty Images

ZBOG prijetnji Islamske države, policajci New Yorka dobili su instrukcije da "budu oprezni u svakom trenutku" te da "razrađuju taktiku dok su na terenu". Sadržaj je to internog pisma koji u sličnom obliku kruži i FBI-om i Ministarstvom domovinske sigurnosti.

"Ne smatram da je prijetnja veća... ili manja nego što je bila dan ranije", kazao je John Miller, zamjenik povjerenika NYPD-a za protuterorizam.

Miller je također kazao kako je odjel svakog dana na "pojačanom sigurnosnom sustavu" u odnosu na bilo koji drugi policijski odjel. Kazao je kako je dnevno više od 1000 policijskih službenika i analitičara angažirano na protuterorističkim misijama. Kazao je i kako su policajci proučavali nedavne terorističke napade u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CNN-ov analitičar Paul Cruickshank kazao je kako ISIL vjerojatno "reciklira prethodne terorističke prijetnje" koje je objavio glasnogovornik ISIL-a Adnan Abu Mohammed u rujnu ove godine kada je pozvao na napade u Francuskoj i drugim zemljama.

"Nadaju se da će napad u Parizu, koji je odradio samoprozvani sljedbenik ISIL-a, inspirirati druge u Zapadnim zemljama", kazao je Cruickshank.

Kazao je i kako je poziv na napade iz rujna "promijenio igru" jer su se nakon toga dogodili napadi u Kanadi, Australiji, Francuskoj i SAD-u. U listopadu je pak britanska policija na vrijeme reagirala i preduhitrila teroriste.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara