Policija o sumnjivoj smrti u Vrbovcu: Žao nam je, ali mi nismo krivi

Policija o sumnjivoj smrti u Vrbovcu: Žao nam je, ali mi nismo krivi

Ilustracija: FAH

SMRT 36-godišnjeg Vlatka Kovačića koji je preminuo u subotu rano ujutro u dvorištu obiteljske kuće u Vrbovcu nakon što se sukobio s policijom, nema nikakve veze s prekomjernom uporabom tjelesne intervencije policajaca, tvrde u policije te dodaju da je intervencija bila standardna i zakonita.

> U sukobu s policijom preminuo 36-godišnjak: "Susjed policajac mu mjesecima prijetio smrću"

Podsjećamo, Policijski službenici su s muškarcem obavljali razgovor nakon dojave o narušavanju javnog reda i mira. U jednom trenutku 36-godišnjak je napao policijskog službenika, udario ga te mu potrgao majicu, a nakon toga su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) zbog svladavanja otpora kojeg je pružao.

"Desetak minuta nakon ovog događaja 36-godišnjak se onesvijestio te su mu policijski službenici pokušali pomoći, skinuli mu sredstava za vezivanje, pozvali su djelatnike hitne medicinske pomoći koji su mu pružili pomoć te ga pokušali reanimirati, međutim, u 1.42 36-godišnjak je preminuo. U događaju je ozlijeđen policijski službenik", stoji u ranijem priopćenju PU zagrebačke.

Policija: Optužbe protiv policajca su neutemeljene

Prema riječima oca preminulog muškarca, Mirona Kovačića, policiju je pozvala supruga policajca koji je njegovom sinu i bivšoj supruzi mjesecima prijetio smrću.

"Dojava je zaprimljena oko ponoći od strane ženske osobe da joj u dvorištu jedna osoba viče, galami i lupa po prozoru", pojašnjavaju u PU zagrebačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mironu Kovačiću sporno je što je u policijsku intervenciju izašao upravo njihov susjed policajac čija je supruga pozvala policiju i koji im je ranije prijetio smrću.

"Taj policajac je ugrožavao mog sina već više od godinu dana. Moja bivša supruga već ga je ranije prijavila zbog stalnih prijetnji smrću koje im je upućivao", rekao je ranije shrvani otac.

Iz policije naglašavaju da su sve primjedbe na policijskog službenika provjerene te da niti jedna nije bila utemeljena.

"Nakon intervencije, u kojoj su policijski službenici uporabili sredstva prisile, kao i su svakom takvom postupanju, ispitana je zakonitost njihovog postupanja, odnosno, oformljen je stručni tim koji je obavio provjere postupanja policijskih službenika koji su sudjelovali u navedenom događaju te provjerom nisu utvrđene nikakve nepravilnosti ili propusti u postupanju policijskih službenika", odgovorili su nam u PU zagrebačkoj te dodali da razumiju bol obitelji.

"Razumijemo bol obitelji preminulog gospodina te ovim putem upućujemo sućut i izražavamo žaljenje zbog njihovog gubitka i tragičnog događaja", poručuju iz policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara