Policija prijavila mještanku za veliki požar na Hvaru: Roštiljala pa napravila štetu od 300 tisuća kuna!

Foto: Čitatelj Indexa (Marko Rakuljić)

I DALJE je aktivan požar ispod Zastražišća na Hvaru, kojeg su gasitelji cijelu noć nastojali staviti pod kontrolu. Gori borova šuma na istočnom predjelu, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vatrogasci sada pokušavaju pružiti pruge da bi se to moglo riješiti. Teren je nepristupačan, za usporedbu, ni vepar ne može proći gdje oni sada prolaze. Očekujemo dolazak zračnih snaga da nam pomognu to riješiti", rekao je Glavina i dodao da se gasi na području dvije uvale, Prisika i Ćmur, te da kuće nisu ugrožene.

Jučer je policija prvo tragala za gumenjakom koji je plovio prema Korčuli, a u kojem su se navodno nalazili piromani. U poslijepodnevnim satima iz policije su rekli kako je utvrđeno da je bila riječ o lažnoj dojavi. U međuvremenu su priveli 46-godišnjakinju iz Zastražišća. Kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da je neoprezno ložila vatru na roštilju pa se je plamen zahvatio vegetaciju.

Opožarena je površina od 50 hektara, a materijalna šteta cijeni se na 300 tisuća kuna. 46-godišnjakinja je prijavljena za opće opasnu radnju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara