Policija provodi akciju Turs: "Na odmor krećite odmorni i naoružani strpljenjem"

Policija provodi akciju Turs: "Na odmor  krećite odmorni i naoružani strpljenjem"

Foto: Arhiva

USUSRET godišnjim odmorima i povećanom broju vozila na prometnicama prema moru, policija i ove godine provodi akciju Turs kojoj je prioritet siguran i nesmetan odlazak i povratak turista.

Akcija se poduzima na razini cijele Hrvatske, a glavne upute su da vozači na odmor kreću odmorni, naoružani strpljenjem jer je na cesti istovremeno puno više vozila nego u ostatku godine, Davor Posilović načelnik sektora za prekršaje PUZ-a.

"Istaknuo bih koja su najnepovoljnija vremena za odlazak na destinacije na moru. To je standardno petak poslijepodne, subota ujutro, ali i u tim vremenima smo se pripremili, i nastojimo u tim kritičnim vremenima imati što više ophodnji na terenu. Tu bih apelirao na pridržavanja pravila o sigurnosti u cestovnom prometu, odnosno držanja potrebitog razmaka u vožnji, poštivanje dozvoljene brzine kretanja, poštivanje uputa naših policijskih službenika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukoliko se stvore veća opterećenja na brzim cestama i autocestama, iz policije kažu nastojat će postaviti policijske službenike na početku i začelju kolone.

Gužve i zbog radova

Do problema bi moglo dolaziti i zbog radova na određenim prometnicama, koji bi mogli dovesti do gužvi ili zastoja, pa se građani mole za strpljene, istaknuo je Posilović.

"Trenutno su radovi u Mesničkoj ulici, koja će kao što znate biti zatvorena za promet do listopada ove godine, točnije do 19. listopada po rješenju. Međutim sada u ljetnim mjesecima taj problem možda neće biti toliko izražen, ali vjerojatno će nastati tijekom rujna i listopada, zato što zabranom prometa preko te gornjogradske prometnice, problematika se širi na centar grada, tako da su mogući određeni poremećaji i zastoji u prometu."

Policija dobro surađuje sa udrugama biciklista, u svrhu poboljšanja biciklističke infrastrukture, i odgovornog ponašanja biciklista kojih je u ovom razdoblju najviše na cesti.

U policiji napominju i da se privodi kraju projekt uvođenja biciklističkih ophodnji, odnosno policajaca na biciklima u nekoliko policijskih postaja u gradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara