Policija traži muškarca koji je ukradenom karticom podignuo nekoliko tisuća kuna, prepoznajete li ga?

Policija traži muškarca koji je ukradenom karticom podignuo nekoliko tisuća kuna, prepoznajete li ga?

Foto: MUP

BJELOVARSKA policija objavila je fotografiju osobe koju sumnjiči da je s bankovnog računa 66-godišnjakinje dignuo nekoliko tisuća kuna.

Nepoznati muškarac došao je u ponedjeljak 9. veljače u stan 66-godišnjakinje u Ulici Antuna Mihanovića u Bjelovaru. Predstavio se kao agent prodaje televizijskih usluga te je 66-godišnjakinji ponudio razne pakete. Vlasnica stana odlučila se na jedan paket koji je morala platiti u gotovini za novčani iznos od 200 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kako nije imala gotovinu kod sebe muškarac joj je ponudio plaćanje preko kartice tekućeg računa, a preko uređaja za plaćanje koji je muškarac imao kod sebe. Zatražio ju je da najvjerojatnije u njegov mobilni telefon ukuca svoj pin, a potom ju je zatražio čašu vode i iskoristio situaciju kada se oštećena okrenula i sa stola otuđio karticu tekućeg računa.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je drugi nepoznati muškarac podignuo nekoliko tisuća kuna s bankomata, s karticom u vlasništvu 66-godišnjakinje, dok je na sličan način oštećena i starija žena s područja Križevaca", stoji u priopćenju.

Ukoliko građani imaju informacije o počinitelju, policija ih moli da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da se jave na broj telefona 192.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara