Policija u Zaprešiću pronašla laboratorij za uzgoj marihuane

Policija u Zaprešiću pronašla laboratorij za uzgoj marihuane

Foto: PUZ

MUŠKARAC u dobi od 63 i žena u dobi od 60 godina uhićena su u Zaprešiću pod sumnjom za uzgoj i preprodaju marihuane, doznaje se iz PU zagrebačke.

Pretragom njihove kuće pronađen je laboratorij za uzgoj marihuane opremljen sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje i 1005 stabljika indijske konoplje visine od 5 do 135 cm, 765 grama marihuane, šest medicinskih šprica sa ukupno 27,5 ml ulja hašiša i vaga za precizno mjerenje težine.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je dvojac početkom 2014. opremio pronađeni laboratorij za uzgoj marihuane u kojem je uzgajao indijsku konoplju radi dobivanja marihuane i hašišovog ulja koje je prodavao po cijeni od 600 kuna za 5 ml hašišovog ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuje se da bi se, od zasađenih stabljika indijske konoplje, dobilo najmanje 50 kilograma marihuane, čija bi vrijednost na narko tržištu bila veća od milijun kuna.

Također, tijekom pretrage utvrđeno je da se dvojac ilegalno priključio na izvor električne energije i time oštetio javno poduzeće za veći iznos, a za što će redovnim putem biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 63-godišnjak i 60-godišnjakinja predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara