Policija u petak objavljuje sigurnosna pravila za Kolindinu inauguraciju

Policija u petak objavljuje sigurnosna pravila za Kolindinu inauguraciju

Foto: FAH

MINISTARSTVO unutarnjih poslova i Policijska uprava zagrebačka u petak će na svojim web stranicama objaviti sigurnosna i druga pravila prilikom inauguracije nove predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, koja će se održati u nedjelju, 15. veljače, najavio je na konferenciji za novinare načelnik MUP-ova Ureda za poslove posebne sigurnosti Željko Renić.

Građani Zagreba mogu očekivati minimalna ograničenja toga dana, istaknuo je Renić, a policija će o tome pravovremeno informirati javnost. Promet će biti zaustavljen u vrijeme kada će prolaziti štićene osobe, tj. strani gosti i uzvanici na inauguraciji, što je uobičajena praksa u takvim situacijama, dodao je.

Policija je u suradnji sa Sigurnosno-obavještajnom agencijom (SOA) i drugim sigurnosnim službama te organizatorom inaguracije pristupila izradi plana osiguranja, no još treba dobiti program protokola, koji je u izradi.

Policija će se maksimalno prilagoditi protokolarnom programu inauguracije, rekao je Renić i ocijenio da je suradnja s organizatorima odlična i da pravovremeno dobivaju sve informacije.

Na novinarski upit o broju angažiranih policajaca Renić je odgovorio kako policija nevoljko govori o broju angažiranih policijskih službenika iz sigurnosnih razloga, dodavši kako će ih biti dovoljno.

Policija će koristiti sve resurse u skladu s protokolarnim zahtjevima i sigurnosnim prosudbama, a te su aktivnosti poznate iz nekih prethodnih sličnih događaja, rekao je Renić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara