Policija zahvalila Zagrepčanima: Na Prideu je bilo dvije tisuće ljudi, priveden samo pijani muškarac

Policija zahvalila Zagrepčanima: Na Prideu je bilo dvije tisuće ljudi, priveden samo pijani muškarac

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

ZAGREBAČKA policija se zahvalila građanima na razumijevanju i poštivanju uputa plavaca tijekom Parade ponosa koja se u centru grada održavala od 14 do 18 sati.

"Oko tisuću ljudi krenulo je u 14 s Trga žrtava fašizma do Trga bana Josipa Jelačića gdje je povorka narasla na oko dvije tisuće sudionika. Na Zrinjevcu, gdje se održavao program Zagreb Pride-a, prisutno je bilo između 1500 i 2000 ljudi", priopćili su iz PU zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već ranije pisali, policija je samo jednom intervenirala kada je preko Trga bana Jelačića prelazila Povorka ponosa. Uhitili su pijanog 47-godišnjaka koji je psovao u blizini plavca. No, to je bilo sve od njihova posla.

"Pošto je organizator ovog okupljanja zatražio od mjerodavnih službi održavanje a u normalnom režimu prometa, povremeno je na trasi kretanja dolazilo do zaustavljanja i preusmjeravanja tramvajskog prometa stoga Policijska uprava zagrebačka  zahvaljuje građanima na razumijevanju i poštivanju uputa policijskih službenika na terenu", zaključuju iz policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara