Poljoprivrednici iz BiH nastavili blokadu graničnog prijelaza između Županje i Orašja

Foto: Ilustracija

BLOKADA graničnoga prijelaza Županja-Orašje, koja je započela u ponedjeljak s bosanskohercegovačke strane, nastavljena je i u srijedu, a po medijskim najavama poljoprivrednici bi mogli potpuno zabraniti prolaz nakon što su tijekom protekle noći povremeno propuštali stvorene kolone vozila.

Kako se doznaje od djelatnika Graničnoga prijelaza Orašje, poljoprivredni proizvođači sa svojim traktorima i poljoprivrednim strojevima blokiraju promet odmah kod graničnoga prijelaza. Tijekom protekle noći su u više navrata propuštali teretna i osobna motorna vozila, kao i vozila s hitnim slučajevima.

Po najavama lokalnih medija, nije isključeno da promet tijekom dana bude u potpunosti blokiran, no o tome nema službene potvrde u Graničnoj policiji. Iz Granične policije BiH i Asocijacije auto moto klubova sa sjedištem u Mostaru preporučuju vozačima da koriste alternativne granične prijelaze.

Poljoprivrednici s područja Posavske županije su nezadovoljni zbog neisplate poticaja i tvrde da im za protekle dvije godine federalno ministarstvo nije isplatilo oko 4,5 milijuna maraka (oko 2,3 milijuna eura). Najavili su da neće odustati od blokade graničnoga prijelaza te da će ustrajati u zahtjevima za isplatom poljoprivrednih poticaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara