Pomoć u hrani i lijekovima vrijedna više od 100.000 eura dostavljena poplavljenim područjima BiH

Pomoć u hrani i lijekovima vrijedna više od 100.000 eura dostavljena poplavljenim područjima BiH

Foto: Hina

UDRUGA bosanskih Hrvata Prsten prikupila je pomoć u hrani i lijekovima vrijednu više od 100.000 eura i podijelila je ljudima na poplavljenim područjima Bosne i Hercegovine, priopćila je u ponedjeljak ta udruga, ujedno pozivajući svoje članove i donatore na nastavak pomoći u obnovi obiteljskih domova.

Samostalno i u suradnji sa zavičajnim klubovima i udrugama Hrvata podrijetlom iz BiH s područja grada Zagreba, Dugog Sela i Rugvice dosad je prikupljeno 780.000 kuna, navodi se iz Prstena. Pojašnjava se da je ukupno prikupljeno i distribuirano oko 160 tona pomoći u hrani, materijalu i robi te lijekova u vrijednosti više od 300.000 kuna. Najveći dio pomoći je poslan u Posavsku županiju, a manji dio u srednju Bosnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga bosanskih Hrvata prije svega se angažirala na prikupljanju novčanih sredstava za financiranje projekata deratizacije, čišćenja i obnove kuća na poplavljenim područjima BiH, stoji u priopćenju, uz poziv svim članovima i onima koji žele pomoći u obnovi kuća na poplavljenim područjima da im se jave s prilozima.

Iz Prstena su naveli da će se prikupljena financijska sredstva putem povjerenstava i prema jasnim kriterijima raspoređivati na poplavljena područja BiH, u što će svi donatori imati uvid.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara