Pomorci Jadroplova čestitali generalima: "Čestitamo vam slobodu, pravda je pobijedila, živjet ćete vječno"

Foto: jadroplov.hr

HRVATSKI pomorci, koji plove na brodovima Jadroplova, priključili su se čestitkama oslobođenim generalima Gotovini i Markaču. Pomorci s brodova "Sveti Dujam" u luci Surigao (Filipini), broda "Split" u luci Iskenderum (Turska) i broda "Mosor" u luci Surabaya (Indonezija) poslali su pisma u kojima pozdravljaju odluku Haškog suda.

"Štovana gospodo, velika radost i oduševljenje na ovom brodu. Slavimo da svim domoljubima koji su ispunili trgove lijepe i drage nam Hrvatske. Dični generali, čestitamo vam slobodu, pravda je pobijedila, sretan vam put u dragu vam Hrvatsku, živjet ćete vječno generali...", stoji u pismu zapovjednika i posade broda "Mosor".

"Našim dragim generalima, oslobodili ste ratom Lijepu našu, dokazali ste svima da je taj rat bio pravičan i oslobodilački. Oslobodili su i vas svih optužbi, potvrdili su da je sve ono što ste napravili bilo opravdano i da naše akcije nisu bile zločinačke. Bili ste strpljivi jer ste znali da niste počinili nikakav zločin i da će se jednoga dana otkriti istina, eto, dočekali ste je i s nama zajedno. Vratili ste se u domovinu da budemo svi zajedno i da zajednički možemo graditi našu budućnost. Hvala vam na svemu i ponosni smo na vas", poručila je generalima posada "Splita".

"Užarila se sirena Svetog Dujma na sidrištu Surigao. I Filipinci slave s nama", piše posada "Svetog Dujma".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara