Ponovni rast dobiti ERGO grupe u 2014. godini

Ponovni rast dobiti ERGO grupe u 2014. godini

Foto: PR foto

ERGO grupa ostvarila je dobit od 620 milijuna eura u financijskoj 2014. godini, što iznosi 184 milijuna eura više nego prethodne godine. Posebni utjecaji koji su posljedica povrata poreza i mjera za zaštitu od kamatnog rizika donijeli su pozitivan učinak na rezultat. S 18,1 milijardom eura ukupan premijski prihod bio je malo viši od prošlogodišnjih bruto premija koje su iznosile 16,8 milijardi eura. Došlo je do znatnog poboljšanja u kombiniranoj kvoti ERGO grupe u domaćem i međunarodnom poslovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponovo smo zabilježili dobar rezultat", komentirao je Torsten Oletzky, predsjednik ERGO grupe. „Naš uspjeh u 2014. godini dokaz je našeg načina prilagođavanja proizvoda i usluga potrebama klijenata, bez davanja nerazumnih obećanja na račun profitabilnosti. Zdrav razvoj u okvirima međunarodnog poslovanja potaknuo nas je na nastavak strateškog proširenja aktivnosti u inozemstvu.“

Međunarodni segment obilježio je snažan rast ukupnih premijskih prihoda koji je povećan na 4,2 (3,9) milijarde eura. Povećanje od 8,7% uglavnom proizlazi iz poslovanja u segmentu životnih osiguranja (+20,8 %), dok su osiguranja imovine i nezgode ostala približno na jednakoj razini s prošlogodišnjom vrijednošću zbog nepovoljnih učinaka tečajnih razlika (-0,6 %). ERGO je još jednom znatno poboljšao kombiniranu kvotu, koja sada iznosi 97,3 (99,2) %. Rezultat je skočio na 135 (75) milijuna eura. I tu je strategija zaštite od kamatnih rizika imala vrlo snažan utjecaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara