Popularnost Baracka Obame nikad nije bila niža - podržava ga samo 39 posto Amerikanaca

Popularnost Baracka Obame nikad nije bila niža - podržava ga samo 39 posto Amerikanaca

Foto: Guliver image/Getty images

POPULARNOST američkog predsjednika Baracka Obame nije nikada dosad bila tako niska, pokazuju rezultati istraživanja objavljeni u utorak prema kojima većina Amerikanaca predsjednika smatra nepoštenim i drži da on ne zavređuje njihovo povjerenje.

Oko 54 posto ispitanih Amerikanaca ne odobrava politiku svog predsjednika u odnosu na 39 posto koja misli suprotno, pokazuje istraživanje Sveučilišta Quinnipiac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Obamin prethodnik George Bush doživio je sličnu nepopularnost u istome razdoblju svoga drugog mandata.

Čini se da Obama "ispašta" zbog lošeg funkcioniranja zdravstvene reforme, popularno zvane Obamacare, osobito nakon što je njezin ključni dio stupio na snagu 1. listopada.

Zastoji u provedbi reforme donijeli su Obami gubitak povjerenja napose u ženskom dijelu populacije. Naime, samo 40 posto žena je odobrava, a 51 posto drži je lošom.

Istraživanje također pokazuje da je većina Amerikanaca pesimistična kada je riječ o posljedicama Obamacarea. Samo 19 posto ih vjeruje da će se zdravstveni sustav poboljšati, a čak 43 posto drži da će se pogoršati, dok 33 posto ispitanika ne očekuje promjene. Istraživanje je obuhvatilo 2.545 osoba u razdoblju od 6. do 11. studenoga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara