Porast od 18 posto: Dubrovački proračun za iduću godinu iznosit će 462 milijuna kuna

Porast od 18 posto: Dubrovački proračun za iduću godinu iznosit će 462 milijuna kuna

Foto: Shutterstock

PRORAČUN grada Dubrovnika u 2014. godini iznosit će 462 milijuna kuna i za 18 posto veći je nego ovogodišnji, kazao je na konferenciji za novinare dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, predstavljajući nacrt prijedloga gradskoga proračuna za iduću godinu.

Predloženi proračun ocijenio je dosta optimističnim, naglasivši da si grad, bez obzira što se događalo, neće dopustiti da se nađe u minusu.

Vlahušić je izvijestio kako je formirano posebno tijelo koje će provjeravati svaki trošak i svaki račun, te će Dubrovnik, uvjeren je, ovu godinu završiti pozitivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknuo je kako u idućoj godini neće biti povećanja plaća, grad neće prodavati nego kupovati, više će se ulagati u obrazovanje, socijalno ugrožene i nezaposlene, nastaviti s investicijama posebno u stanogradnji, te nastaviti rješavati prometnu izoliranost vlastitim novcem.

Najavio je da će jedna od novih proračunskih stavki za građane biti i sufinanciranje cestarine u iznosu od 50 posto na autocesti Ploče-Zagreb, koji će svaki Dubrovčanin moći koristiti osam puta.

Također, najavio je nastavak radova na groblju Dubac, završetak obnove Lazareta do ljeta, te kupnju vile Čingrije u kojoj je sada dubrovačko dopisništvo HTV-a, za što je osigurano 13 milijuna kuna.

Vlahušić je istaknuo i kako u idućoj godini gradu istječe nekoliko kredita u iznosu od 15 milijuna kuna koji će biti otplaćeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara