Porast zapošljavanja u turizmu: Ove sezone zaposleno 22% više radnika

Ilustracija: freeimages.com

PREMA podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje tijekom prva četiri mjeseca 2014. godine ukupno je, u turističkim zanimanjima, novo zaposlenih 14.452 osobe, odnosno 22% više nego tijekom istog razdoblja 2013. godine, objavilo je Ministarstvo turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udjel novo zaposlenih u turističkim djelatnostima u ukupno novo zaposlenima iznosi 22,4% .

"Ove brojke još su jedan dokaz kako je i u ovim izazovnim vremenima turizam ne samo pokretač gospodarstva, već i generator ukupnog zapošljavanja. Dobrom pripremom sezone u koju su uključeni i predstavnici javnog i privatnog sektora, očekujem da ćemo i ove godine ostvariti dobre brojke turističkog prometa, prihoda, ali i zaposlenosti. Zadovoljan gost uvijek se vraća, stoga na zaposlenima u turizmu leži ključ uspjeha narednih sezona“, ističe ministar turizma Darko Lorencin.

Broj zaposlenih na određeno i određeno/sezonski iznosio je 14.041, što je 23,2% više u odnosu na isto razdoblje 2013. godine.
 
Udjel zaposlenih na određeno i sezonski u ukupno novozaposlenim radnicima iznosi 21,8%. Najtraženija zanimanja u prva dva mjeseca 2013. u turističkim djelatnostima bila su konobar te kuhar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara