Porošenko: Nemcov je ubijen jer je imao dokaze da je Rusija umiješana u sukobe u Ukrajini

Porošenko: Nemcov je ubijen jer je imao dokaze da je Rusija umiješana u sukobe u Ukrajini

Foto: FAH

UKRAJINSKI predsjednik Petro Porošenko izjavio je u subotu da je ruski oporbeni čelnik Boris Nemcov ubijen jer je planirao objaviti dokaze o ruskoj umiješanosti u sukob u Ukrajini.

> U Moskvi s četiri metka u leđa likvidiran najveći Putinov politički protivnik

Porošenko je odao počast Nemcovu, ubijenom u petak navečer u Moskvi i istaknuo da mu je taj žestoki kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina prije nekoliko tjedana rekao kako ima dokaze o ruskoj ulozi u Ukrajini i kako ih namjerava objaviti.

"Rekao je da će prezentirati uvjerljive dokaze o umiješanosti ruske vojske u Ukrajini. Nekoga je to jako zabrinulo...Oni su ga ubili", rekao je Porošenko tijekom posjete gradu Viniciji.

Više od 5600 ljudi poginulo je od pobune proruskih separatista na istoku Ukrajine u travnju prošle godine, do koje je došlo nakon svrgavanja proruskog predsjednika Viktora Janukoviča u Kijevu i ruskog pripojenja Krima.

Kijev i zapadni saveznici tvrde da pobunjenike financira i naoružava Moskva koja to niječe tvrdeći da teško naoružani borci koji na uniformama nemaju nikakva obilježja nisu ruski vojnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara