Poslušajte i snimku: Holy govori kako bi se prije ubila nego koalirala s Karamarkom

Poslušajte i snimku: Holy govori kako bi se prije ubila nego koalirala s Karamarkom

Foto: Hina

PREDSJEDNICA ORAH-a Mirela Holy objavila je jučer u Splitu početak kampanje uz slogan "Promijeni smjer". Nije isključila mogućnost postizbornog koaliranja s lijevim strankama, no za desne stranke, pogotovo HDZ nije imala lijepih riječi.

"Ja bih se prije ubila nego koalirala s gospodinom Karamarkom. To je stranka koja je na kraju krajeva nepravomoćno osuđena za korupciju i kriminal, koja je veliki izvor zla i općenito ovakve percepcije politike u Hrvatskoj", rekla je Holy.

Najavila je gerilsku kampanju bez kompromisa. "Mi poput nekih drugih stranaka imamo koncentraciju biračkog tijela. Najbolji prolaz Orah ima u središnjem dijelu Hrvatske, na području Primorsko-goranske i Istarske županije. Mi jesmo stranka koja je jako ispred svog vremena. Tretiramo naš program kao javno dobro u nadi da će druge političke opcije kopirati naša rješenja jer je to u interesu građana", rekla je Holy.

Spomenula je mogućnost postizbornih koalicija na lijevoj strani političkog spektra. "Postoji mogućnost razgovora. Ukoliko zagovarate politiku javnog interesa i ukoliko se dogovore konkretni rokovi i način provedbe tih projekata, takav jedan prijedlog, ja bih rekla ne programa rada Vlade, nego sporazuma sa građanima, bi stavili na odlučivanje na unutarstranački referendum. S time da je nama apsolutno nemoguća koalicija s bilo kojom opcijom sa desnice", rekla je Holy.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara