Poslušajte kako konzultant Croatia Airlinesa najavljuje otkaze radnicima, a onda ih naziva "ruljom"

Foto: Arhiva

"S RULJOM ja ne mogu razgovarati", rekao je na sastanku dijela Uprave Croatie Airlines i radnika te tvrtke predsjednik konzultantske tvrtke BDO Hrvoje Stipić. Naime, riječ je o sastanku koji se održao 14. veljače, a na kojem je radnicima priopćena vijest o otkazima. Redakcija Indexa u posjedu je audio zapisa s tog sastanka.  Tvrtka BDO konzultant je Croatia Airlinesa, a prema zvučnom zapisu kojeg ovog puta i objavljujemo, direktora Stipića izbacila su iz takta pitanja o tome kako je moguće da se povećava broj rukovodećih kadrova s 9 posto na 12 posto te u skladu s tim i pitanje: Tko će onda raditi?    

Stipić je tako u jednom trenutku odgovarajući na pitanja iz publike rekao i kako nije "došao ovdje da budu bezobrazni" Istup direktora Stipića izazvao je salve zvižduka, a u dvorani je bilo nazočno oko 300 ljudi.

Podsjetimo, da je povodom najave restrukturiranja tvrtke Koordinacija sindikata Croatia Airlines odaslala otvoreno pismo građanima Republike Hrvatske, Predsjedniku Republike, Predsjedniku Vlade, nadležnim ministrima, Hrvatskom saboru i medijima.  U pismu se naglašava kako nisu radnici krivi za loše stanje u tvrtki već menadžeri. 

"Vlada je hitra u prihvaćanju programa restrukturiranja, upitne vjerodostojnosti, koji podrazumijeva otpuštanje 230 radnika bez kojih Croatia Airlines ne bi bilo. Koliko nam je poznato, među njima nema menadžera. Oni će se radije odlučiti na još jedan val otpuštanja, pa zatim još jedan, a da im pri tome neće pasti na pamet da se odreknu svojih beneficija. Nečovječna i ljudski mizerna, ali tipična hrvatska priča koju Vlada dopušta. Ona ista Vlada koja sebe voli nazivati socijaldemokratskom", stoji u tom reagiranju.


 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara