Potraga za nestalim milijunima: Fra Šime konačno dao obranu, optužnica za mjesec dana?

Potraga za nestalim milijunima: Fra Šime konačno dao obranu, optužnica za mjesec dana?

Foto: Braniteljski forum

FRA ŠIME NIMAC, bivši župnik iz Baške Vode, osumnjičen da je pronevjerio 9,8 milijuna kuna od prodaje crkvenog terena, ispitan je danas u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu. Konačno je, četiri mjeseca nakon privođenja i šutnje na prvom ispitivanju, iznio obranu. Čini se da je fra Šime o svemu nadugo i naširoko elaborirao, jer je ispitivanje, kako neslužbeno doznajemo, potrajalo nekoliko sati.

Optužnica se ne može izbjeći

Premda se dosta pričalo o nekakvoj nagodbi, odvjetnik Joško Čeh, branitelj fra Šimine bankarice Jasmine Bilonić drži da se optužnica neće moći izbjeći. Povrat nestalih milijuna eventualno bi se mogao cijeniti u nastavku postupka. Odvjetnik Čeh potvrdio nam je kako će i njegova klijentica uskoro iznijeti obranu i kazati sve što joj je poznato o slučaju. Tvrdi da se o nagodbi još nije razgovaralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno odvjetništvo svoju bi odluku o daljnjem nastavku postupka trebalo donijeti u roku od nekih mjesec dana, jer imaju potrebu ispitati još nekoliko svjedoka, neslužbeno doznajemo.

Fra Šime i bankarica kao nitko: Nestalo 10 milijuna, a oni na slobodi...

Slučaj je izazvao veliki interes javnosti. Fra Šime i bankarica uspjeli su izbjeći istražni zatvor jer im je sud izrekao više zaštitnih mjera i tako im omogućio obranu slobode. Mnogi su se tad zapitali tko bi još bi izbjegao ćeliju da je nestao s gotovo 10 milijuna kuna...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara