"Pozivam Baldasara da nam kaže imena i prezimena vijećnika koji su tražili od njega da im pomogne pri nekom zapošljavanju"

Foto: Hina

VIJEĆNICA u splitskom Gradskom vijeću Marijana Puljak zatražila je na današnjoj sjednici od gradonačelnika Ive Baldasara da se javno ispriča za izjavu kako nema vijećnika koji mu se nije obratio za intervenciju za zapošljavanje, ili će ga tužiti za klevetu, na što je Baldasar ustvrdio kako je i ona "na neki način" tražila od njega zaposlenje i pozvao je da ga tuži.

"Pozivam gradonačelnika Baldasara da nam kaže imena i prezimena vijećnika koji su tražili od njega da im pomogne pri nekom zapošljavanju, te da se javno ispriča za svoju izjavu, ako to ne učini onda predlažem svim vijećnicima koji su pogođeni Baldasarovom izjavom da nam se pridruže u podizanju tužbe protiv njega za klevetu", rekla je vijećnica nezavisne liste "Za pametne ljude i pametan grad" Puljak, dodavši kako je Baldasarova izjava uvredljiva.

Baldasar je odbio poziv za ispriku ponovivši kako je većina vijećnika tražila od njega neku intervenciju za zapošljavanje.

"Ne smatram da sam ikoga uvrijedio i nemam se namjeru ispričavati. I Vi ste, predlažući izradu Strategije razvoja grada, od mene na neki način tražili zaposlenje, a ono što se Vi tražili je daleko više od 'sitnih' drugih traženja. To je moje tumačenje a Vi izvolite tužite me", rekao je Baldasar obraćajući se Marijani Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da mu nije jasno zašto se ona osjeća pogođenom njegovom izjavom. "Nisam ja Vas uvrijedio nego ste Vi uvrijedili mene i većinu vijećnika. Ime vaše liste ' Za pametne ljude i pametan grad' je ofenzivno, dakle Vi ste pametni, a šta smo mi ostali?", pitao je Baldasar.

Ona je ponovila kako će ga tužiti i najavila da će organizirati javnu tribinu na kojoj će predočiti zamisli o izradi Strategije razvoja grada na kojoj će dokumentirati da tom strategijom nije tražila "posao za sebe" nego bi se natječajem odabrao "izvođač" izrade Strategije razvoja Splita.

Na riječi Marijane Puljak reagirao je SDP-ov vijećnik Gojko Čepo povišenim tonom: "Ja tvrdim da ste od mene tražili zaposlenje jednog čovjeka. Evo pa me tužite".

Baldasar je prije dva dana u izjavi novinarima rekao: "Nema vijećnika koji me nije zamolio da zaposlim nekoga, nema nikoga tko dolazi tako (u Banovinu), osim vas iz medija, tko me nije molio za neku vrstu zapošljavanja ili pomoći kod zapošljavanja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara