Pozlilo mu i počeo iskašljavati krv: Organizirano hitno spašavanje njemačkog ronioca

Pozlilo mu i počeo iskašljavati krv: Organizirano hitno spašavanje njemačkog ronioca

Ilustracija: Shuttestock

NJEMAČKI ronilac danas je zbog zdravstvenih tegoba tijekom organizirane ronilačke ture kod Klimna hitno prebačen u KBC Rijeka u organizaciji Nacionalne središnjice za spašavanje na moru i riječke Lučke kapetanije.

Njemački državljanin (1960.) je tijekom ronjenja nedaleko od Klimna osjetio zdravstvene tegobe, a po izronu na palubu ronilačkoga plovila otežano je disao i iskašljavao krv. Voditelj plovila crikveničkoga ronilačkog kluba nije mogao krenuti u hitan transport dok svi ronioci ne izrone pa je Središnjica za spašavanje na moru u koordinaciji s riječkom Kapetanijom organizirala hitan transport djelatnika crikveničke Hitne medicinske pomoći do ronilačkog plovila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici Hitne pomoći su putničkim brodom Superfast došli do ronilačkog plovila, preuzeli ozlijeđenoga i pod liječničkim nadzorom prevezli u Crikvenicu, odakle je vozilom HMP-a prevezen u riječki KBC, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Djelatnici Lučke kapetanije Rijeka izuzeli su službenu dokumentaciju i ronilačku opremu stradaloga ronioca, obavili očevid i uzeli izjave voditelja ronilačke ture i ostalih očevidaca u okviru istrage o uzrocima ove nesreće, navodi se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara