Prašnjak: Ni sestre nisu krpe, niti žive u rezervatu!

Foto: Biljana Gaurina/Cropix

ZAJEDNO s liječnicima ustrajat ćemo u štrajku do ispunjenja zahtjeva, poručila je predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak. Navela je da se prvog dana štrajka u pojedinim bolnicama poimence popisuju sudionici te prijeti otkazima i rezanjem plaća, što će prijaviti Državnom inspektoratu. Na ministrovu najavu sastanka u petak Prašnjak uzvraća da službeni poziv nije stigao.

"Nemam pojma hoće li ministar pozvati ili neće. Mi smo u štrajku i u ovom trenutku mi je važno sačuvati moje kolegice i kolege da ih ne maltretiraju na terenu. A za ćaskanje ćemo drugom prilikom, dok budem imala određeni dokument u ruci s kojim ću doći na tu kavicu s ministrom", kazala je šefica sestrinskog sindikata.

Najavivši prijavu pritisaka sestrinskim sindikatima u EU te Europskom parlamentu, Prašnjak je parafrazirala i jučerašnju premijerovu izjavu.

"Poručujem da ni medicinske sestre nisu krpe za brisanje, niti žive i rade kao ptice u nekom rezervatu. Ali, nažalost, prema njima se u ovim danima štrajka, koji je potpuno legalan, vrši takav pritisak i mobbing", zaključila je Prašnjak.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara