"Pravo na čisti grad" protiv gradnje velike kompostane u Buzetu

"Pravo na čisti grad" protiv gradnje velike kompostane u Buzetu

Screenshot: Streetview

STANOVNICI Buzeta okupljeni oko inicijative "Pravo na čisti grad" na konferenciji za novinare danas poručili su da se protive izgradnji velike kompostane u industrijskoj zoni Mala Huba, nadomak gradu.

Smatraju kako su gradske vlasti građanima uskratili informaciju o izgradnji kompostane jer su o tom projektu doznali tek iz medija pa tako i informaciju da se radi o kompostani na 23 tisuće četvornih metara s dva objekta od po tri tisuće četvornih metara. Dobili su samo, kako su rekli, dezinformaciju da će se graditi kompostana slična onoj u Sv. Antonu u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin koji se pridružio inicijativi, još jednom je danas upozorio na sumnjivu investiciju te se usprotivio gradnji kompostane u Buzetu i pozvao pritom nadležne institucije da istraže o kojem se kapitalu radi.

"Sve što rade, rade bez studija utjecaja na okoliš, što je nepojmljivo. Mislim da je to jedinstveni slučaj u Hrvatskoj, dodamo li tome da to rade i bez javne rasprave" rekao Kajin. Poručio je još jednom kako je "zločin prema prostoru gurati u središte grada najveću kompostanu te vrste u Hrvatskoj.

"Siguran sam da ovo ulaganje Buzetu više odmaže nego što pomaže u gospodarskom razvoju" - poručio je Kajin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara