Predsezona ostvaruje očekivanja: Ostvareno 7 posto više noćenja, za Uskrs u Hrvatsku stiglo 75.000 turista

Foto: HTZ

TIJEKOM produženog uskrsnog vikenda ostvareno je 200.000 noćenja, većina njih u Istri, a Hrvatsku je posjetilo oko 75.000 turista. Tako su ostvarene prognoze ministra Lorencina, koji je vrlo zadovoljan tijekom turističke predsezone.

Da je vrijeme bilo ljepše, brojke bi vjerojatno bile još bolje. Uglavnom su za vikend u Hrvatsku stigli turisti iz Italije, Slovenije, Austrije, Njemačke...

Prošlog vikenda u Rovinj je posjetilo 80.000 turista, a u Dubrovniku se idući vikend održava susret katoličke mladeži te se očekuje dolazak oko 30.000 ljudi.

Ministar Lorencin iznimno je zadovoljan ostvarenim rezultatima te najavljuje još bolje rezultate u špici sezone.

"S brojkama za Uskrs smo zadovoljni, kao i s tijekom cijele predsezone. Imamo 7 posto više noćenja u travnju nego prošle godine. Sada dolaze praznici u Sloveniji i Italiji pa očekujemo i dolaske turista iz tih krajeva, intenzivira se promet sve do Dubrovnika i pripremamo se za nadolazeću špicu sezone", kazao je za RTL ministar Lorencin.

"Pratimo stanje na tržištima, stabilno je, i možemo reći da kod nas prevladava optimizam. Mi već sada imamo spremne dodatne aktivnosti za svibanj i lipanj", dodao je ministar.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara