Predsjednik HND-a Saša Leković dobio prijetnju poštom

Predsjednik HND-a Saša Leković dobio prijetnju poštom

Foto: FAH

SAŠA LEKOVIĆ, novi predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND), od samog početka svog mandata izložen je uvredama i prijetnjama. Nova prijetnja Lekoviću stigla je poštom na adresu HND-a, izvijestio je potpredsjednik HND-a Denis Romac.

> Na Facebooku prijete novom šefu HND-a: "Mrš iz Hrvatske, govno četničko"

"Ova je prijetnja prijavljena policiji kojoj je predan original prijetećeg pisma a bit će podnesena i kaznena prijava protiv nepoznatoga počinitelja", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O prijetnji novom predsjedniku HND-a, kao i o prijetnjama nekolicini drugih novinara u posljednjih mjesec dana, te o fizičkom napadu na slobodnog novinara Željka Peratovića, HND je obavijestio OSCE, IPI/SEEMO te druge međunarodne organizacije koje se bave zaštitom novinara i slobode javnog izražavanja", poručili su iz HND-a.

Sindikat novinara osudio napad na Peratovića

U vezi jučerašnjeg napada na Peratovića, kojeg su tri napadača pretukla u njegovoj kući, oglasio se i Sindikat novinara Hrvatske (SNH).

Predsjednik sindikata Anton Filić tvrdi kako očekuju hitnu istragu, te ističe da je Peratović i ranije bio žrtva fizičkih i političkih napada, zbog čega je dobio i nezakonit otkaz u Vjesniku.

"Napad na Željka Peratovića samo je jedan u nizu kukavičkih napada na hrabre novinare koji se usuđuju rasvjetljavati sakrivene teme, a sve u interesu javnosti. Stoga SNH poziva nadležna tijela i institucije da brzom i učinkovitom istragom pronađu i primjereno kazne krivce, a sve novinare poziva da izrazima solidarnosti pruže potporu kolegi Peratoviću kao i svim novinarima koji trpe napade zbog obavljanja svog odgovornog posla", priopćio je SNH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara