Predsjednik Ukrajine Porošenko otkazao dolazak na Kolindinu inauguraciju

Predsjednik Ukrajine Porošenko otkazao dolazak na Kolindinu inauguraciju

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Ukrajine Petro Porošenko ipak ne dolazi sutra u Zagreb na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović. Ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu za HRT je potvrdilo da je Porošenko otkazao dolazak.

Dolazak na inauguraciju Porošenko je morao otkazati zbog sve žešćih sukoba na istoku Ukrajine. Večeras u ponoć na snagu bi trebalo stupiti primirje između Ukrajinaca i proruskih separatista, ali uoči dogovorenog prekida vatre snage naklonjene Rusiji krenule su u žestoke napade.

"Naravno predsjednik i ministar vanjskih poslova htjeli su doći. Od sinoć se zaoštrila situacija u Ukrajini u koju je ušla velika kolona ruskih tenkova. Više napada je u tijeku, a predsjednik je ipak vrhovni zapovjednik oružanih snaga. Predsjednik je rekao da će biti proglašeno ratno stanje u Ukrajini ukoliko do ponoći ne bude poboljšano stanje", rekao je Oleksandr Levčenko, ukrajinski veleposlanik u Zagrebu, za N1 televiziju.

Sukobi bjesne oko željezničkog čvora Debalceva na pola puta između pobunjeničkih središta Donecka i Luganska te oko strateške luke Mariupol na obalama Azovskog mora, tvrdi ukrajinska vojska. Zbog najnovijih obračuna upitno je hoće li do primirja doista doći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara