Prekršili policijski sat: Niz uhićenja nakon novih prosvjeda u Baltimoreu

Prekršili policijski sat: Niz uhićenja nakon novih prosvjeda u Baltimoreu

Foto: Hina

POLICIJA u Baltimoreu u petak navečer po mjesnom vremenu uhitila je niz prosvjednika ispred gradske vijećnice koji su se oglušili o policijski sat kako bi izrazili ogorčenost smrću mladog crnca u policijskom vozilu, što je pokrenulo nemire u tome američkom gradu i ne smiruje se ni nakon objave da će policajci biti kazneno gonjeni.

Prosvjednici su formirali kordon ispred snaga policije usprkos najave da će se krivično goniti šest policajaca od kojih četvoricu zbog ubojstva.

Uhićenje je provedeno iako je večer protekla mirno, ulice grada bile su poluprazne uoči stupanja na snagu policijskog sata, u 22 sata po lokalnom vremenu, četvrtu noć zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Policijski časnici priveli su prosvjednike koji su odbili otići nakon stupanja na snagu policijskog sata", objavio je policijski okrug Baltimorea na Twitteru.

"Uhićen sam nepravedno. Ovo je moj grad. Ovi policajci ne žive ovdje, ja živim", kazao je jedan prosvjednik tv postaji CNN.

Prosvjednici su zahtijevali "pravdu za Freddieja Grayja (25)", koji je umro 19. travnja od posljedica "teške" ozljede u prijevozu 12. travnja, bez sigurnosnog pojasa, vezanih nogu i ruku, dok je ležao potrbuške u policijskom kombiju.

Od smrti mladića, Baltimore je poprište svakodnevnih prosvjeda koji su se u ponedjeljak pretvorili u nemire.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara