Preminula 48-godišnjakinja u Austriji nije bila zaražena ebolom

Foto: FAH

AUSTRIJSKA policija je u noći s petka na subotu našla tijelo 48-ogodišnje Britanke, čiji je nestanak prijavio prijatelj. Uzrok smrti nije otkriven, no izvori navode kako doktori nisu našli tragove nasilja, ali kako se vjerojatno ipak ne radi o prirodnoj smrti, prenosi Tiroler Tageszeitung.

Nakon što je istraga pokazala kako je žena često boravila u Nigeriji te kako se tamo nalazila do 12. kolovoza, Tirolski regionalni zdravstveni odbor odmah je reagirao.  "Doktor koji je izvršio obdukciju uzeo je u obzir virusnu infekciju kao uzrok smrti. Shodno tome poduzet će odgovarajuće mjere", rekao je tamošnji zdravstveni upravitelj, Franz Katzgraber za Tiroler Tageszeitung.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U subotu su uzorak krvi i urina preminule poslani na Institut za tropsku medicinu u Hamburgu, a danas su stigli i rezultati - žena nije bila zaražena ebolom!

"Odlučili smo iz predostrožnosti eliminirati mogućnost da je Britanka preminula od ebole. Želimo naglasiti kako je mogućnost da je virus ebole odgovoran za ženinu smrt jako malena, i da se vjerojatno ne radi o eboli. Ipak, želimo ukloniti svaku sumnju", rekao je Katzgraber prije nego se znalo koji je rezultat testiranja.

Stan preminule je bio zapečačen kako bi se područje preventivno osiguralo za vrijeme istraga koje se još provode.

U Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i mnogim drugim zemljama u Europi postoji obaveza prijavljivanja simptoma ebole, u kojem god vidu se oni manifestirali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara