Preminula sedam mjeseci nakon što je na nju naletio pijani vozač: Osijek se oprostio od Nikoline

Foto: Facebook

OSIJEK je danas zavijen u crno - sedam mjeseci nakon stravične nesreće u Osijeku preminula je 17-godišnja Nikolina Amrein. Danas su se njezina obitelj, prijatelji i sugrađani zauvijek oprostili od nje. Na nju, njezinu sestru i prijateljicu u siječnju je na pješačkom prijelazu naletio pijani 50-godišnjak.

Te kobne večeri, na pješačkom prijelazu u Gundulićevoj ulici nije radila prometna signalizacija. Djevojke su krenule preko pješačkog prijelaza, a tada je na njih naletio automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nesreća se dogodila 19. siječnja u Gundulićevoj ulici u Osijeku, a djevojčica je u naletu automobila zadobila teške ozljede te je nekoliko mjeseci provela u komi u osječkom KBC-u. Njezina mlađa sestra i prijateljica uspjele su izbjeći nalet automobila te nisu teže ozlijeđene.

50-godišnji Branko Božić, koji je u trenutku naleta na djevojke u krvi imao 0,82 promila alkohola, nepravomoćno je na Općinskom sudu u Zagrebu osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine. Oduzeta mu je i vozačka dozvola na tri godine. Iako se tijekom suđenja pokajao i kazao kako svaku noć sanja tu kobnu večer, Nikolinini roditelji nisu imali snage oprostiti mu.

Nikolina je preminula u četvrtak poslijepodne, a sprovod je održan danas na osječkom Donjogradskom groblju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara