Presuda za ratni zločin u Bijeljini: Silovatelji i ubojica osuđeni na ukupno 40 godina zatvora

Presuda za ratni zločin u Bijeljini: Silovatelji i ubojica osuđeni na ukupno 40 godina zatvora

Ilustracija: AFP

ODJELJENJE za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je danas trojicu pripadnika dobrovoljne jedinice Vojske Republike Srpske na kazne zatvora od 12 do 15 godina zbog ratnog zločina nad civilima, ubojstva, pljačke i višestrukog silovanja u Bijeljini 14. lipnja 1992. godine.

Dragan Jović osuđen je na 15 godina zatvora, Zoran Đurđević na 13, a Alen Ristić na 12 godina zatvora, javlja srpski Press. Predsjednica Sudskog vijeća Vinka Beraha odluku je suda obrazložila činjenicom da su osuđeni 14. lipnja 1992. godine silovali, vrijeđali i nehumano postupali prema civilima, a Jović je osuđen i zbog ubojstva jednog čovjeka. Sud je utvrdio da su silovali Mizanu i Hajretu Abdić, dok je Rama Abdić ubijen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako stoji u optužnici, Jović, Đurđević i Ristić toga su dana upali u kuću bošnjačke obitelji, opljačkali sve članove, naizmjenično silovali dvije žene, od kojih je jedna svega nekoliko dana ranije rodila. Jović je potom ubio Ramu Abdića pucajući mu u usta, a žene su, gole i bose, natjerali da s njima krenu u grad.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara