Prevarili 80-godišnjeg starca: "Djelatniku banke" dao stare novčanice na zamjenu pa ostao bez novaca

Prevarili 80-godišnjeg starca: "Djelatniku banke" dao stare novčanice na zamjenu pa ostao bez novaca

Ilustracija: Arhiva

STARAC s otoka Krka ostao je bez većeg novčanog iznosa nakon što mu je predao novac nepoznatoj osobi koja je trebala stare novčanice zamijeniti s novim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
80-godišnjak je u četvrtak primio poziv ženske osobe koja se predstavljala kao djelatnice banke. Kazala mu je da mijenjaju novčanice te da bi on to trebao napraviti. Kada je kazao da on ne može izaći iz kuće "djelatnica" mu je kazala kako će doći njen kolega koji će uzeti novac, zamijeniti novčanice i dostaviti nove. Naivni starac predao je novac nepoznatoj osobi koja je nakon toga nestala u nepoznatom smjeru.

"Policija i ovom prilikom upozorava građane, posebice one starije životne dobi da dobro provjere s kime stupaju u bilo koje transakcije i koga puštaju u svoje domove. Novčane i slične transakcije niti u kojem slučaju nemojte obavljati s nepoznatim osobama telefonom, kod kuće i na mjestima koja za to nisu predviđena. Podsjećamo, prevaranti u pravilu rade u paru i koriste povjerenje građana kako bi došli do nepripadajuće imovinske koristi. Ukoliko ste postali žrtvom prijevare odmah izvijestite policiju na telefon 192!", stoji u priopćenju PU primorsko-goranske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara