Prgomet o šatorašima: Najodgovorniji su Milanović i Karamarko

Prgomet o šatorašima: Najodgovorniji su Milanović i Karamarko

Foto: FAH

NA PROSVJED šatoraša osvrnuo se i bivši HDZ-ovac, a sada čelnik Hrvatske inicijative za dijalog (HRID) Drago Prgomet. Pozvao je na dijalog i pokazivanje odgovornosti, a za vladajuće i oporbu je rekao kako jedni ne biraju sredstva za ostanak na vlasti, a drugi za dolazak na vlast. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Prije gotovo četiri mjeseca smo jasno poslali poruku kako je potrebno završiti braniteljski prosvjed u dijalogu i međusobnom uvažavanju. Upozorili smo na duboku podijeljenu Hrvatsku. I pozvali na suradnju i kompromis, a ne zaoštravanje situacije.

Nažalost, ne samo da nije bilo dijaloga, nego ova dva dana svjedočimo slikama koje nikoga u Hrvatskoj ne mogu ostaviti ravnodušnim. Odgovor na ovu mučnu situaciju nije tko je kriv-bolje je pitati ima li nevinih u ovoj priči!?. Rješenje ove situacije nije tko će prvi popustiti-nego tko će prvi pokazati odgovornost. Danas, umjesto dijaloga i razuma imamo kordon policije i branitelje zatočene u crkvi tik do najviših državnih institucija. Hrvatska to nije zaslužila.

Očigledno je u našoj Hrvatskoj previše država u državi. Jedino je prave države sve manje. A odgovornih državnika najmanje. Samo onih koji ne biraju sredstva kako ostati na vlasti i onih koji ne biraju sredstva kako doći na vlast. Pozivamo sve one, kojima je vlastita država iznad interesa političke stranke, kojima je mir svakog građanina iznad vlastitog sitnog interesa- vratimo se za stol. Prije svega najodgovornije za nastalu situaciju, predsjednika Vlade i vođu oporbe.
Razgovarajmo i nađimo rješenje temeljeno na dijalogu.

Sve ostalo ovu podijeljenu zemlju samo gura u veću apatiju i beznađe. Na koncu ćemo izgubiti svi!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara