Pri svijesti je i više nije životno ugrožen: Dječaku kojeg je na Hvaru ugrizla zmija puno bolje

Foto: atrium-spalatum.hr

DEVETOGODIŠNJI dječak kojeg je jučer u uvali Maslinica kod Vrboske na Hvaru ugrizla zmija otrovnica danas je puno bolje, pri svijesti je i više nije životno ugrožen, potvrdio je pročelnik Odjela za nefrologiju, gastroenterologiju s hepatologijom pri Klinici za dječje bolesti KBC-a Split Marijan Saraga.

"Dječak je jučer bio iznimno loše i životno ugrožen, no zahvaljujući briljantnoj i brzoj reakciji svih liječnika na terenu i u bolnici, ali i osoblja koje radi na transportu sačuvan je njegov život. Nakon te krajnje teške situacije dječak je danas puno bolje i pri svijesti je", kazao je Saraga Hini.

Napomenuo je da je u spašavanje dječaka uloženo puno truda te da ishod sigurno ne bi bio dobar da se to dogodilo prije 11 godina kada splitska bolnica nije imala dječju jedinicu intenzivnog liječenja (JIL).

"Cijelo vrijeme je pet liječnika i četiri medicinske sestre radilo na tome da se dječaku spasi život. Prvi je protuotrov dobio u helikopteru, a zatim i u bolnici sve ostalo što je trebao. Sve je odlično odrađeno i odreagirano. Prošlo je sat vremena od ugriza zmije do dolaska dječaka na naš odjel što je odlično vrijeme. Doktorica Branka Polić i svi ostali odradili su veliki posao", rekao je Saraga.

Pročelnik nije skrivao zadovoljstvo što su spasili devetogodišnjeg dječaka te ponovio da takve rezultate ne bi postigli JIL za djecu i prijevoz koji je odlično organiziran sa obližnjih otoka.

Devetogodišnjak je jučer helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) hitno prebačen u Split nakon što ga je zmija ugrizla za stopalo. Odmah nakon ugriza roditelji su ga gliserom hitno prebacili do Vrboske gdje ga je preuzela Hitna pomoć prebacivši ga do helikoptera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara