Priča iz Hrvatske: Splićanka ostala bez Mercedesa zbog 50 tisuća kuna duga za vodu

Priča iz Hrvatske: Splićanka ostala bez Mercedesa zbog 50 tisuća kuna duga za vodu

Foto: Index

ŽIVOT u Hrvatskoj posljednjih mjeseci vrlo je - sirov! Više nema milosti. Tko duguje, crno mu se piše! Mjere naplate su rigorozne, a dužnici izloženi svoj efikasnosti hrvatskog pravosuđa.

Ovih dana u Splitu je bez svog Mercedesa iz 2001. godine ostala 50-godišnjakinja. Automobil je ovršila gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija nakon pravomoćno okončanog sudskog postupka kojim je utvrđen i potvrđen nepodmireni dug za vodu od 50 tisuća kuna! 

30 dana za isplatu duga

Ako Splićanka želi vratiti svog limenog ljubimca, VIK-u mora podmiriti dug u roku od 30 dana. Ako to ne napravi, automobil ide na sudsku dražbu. Vjerovniku je u interesu namiriti tražbinu, ako što preostane, vratit će se vlasnici. Vrijednost "okaša" sa 200 tisuća prijeđenih kilometara, automatik mjenjačem i dizel motorom procijenjena je inače na osam tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banka stavila hipoteku na stan, Mercedes zaplijenjen zbog duga za vodu

Kako smo doznali, Splićanka je skupljala novac od stanara u zgradi, ali ga nije uplatila VIK-u, već iskoristila za osobne potrebe. To nije tako rijedak slučaj, protiv nekih takvih dužnika podnijete su i kaznene prijave za pronevjeru. 

Vlasnica Mercedesa zapala je, čini se, u veće financijske dubioze. U VIK-u kažu da joj nisu mislili plijeniti auto, već upisati hipoteku na stan, no svoju je zabilježbu već upisala banka. 

Vodovod i kanalizacija spremni su da maksimalno suzbiju potkradanje vode i otkriju neplatiše, što nije lako, jer se često dogodi i po koja nervozna reakcija na terenu.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara