Prijavili ga vjerovnici: Kerum ispitan na Državnom odvjetništvu

Foto: Ante Čizmić/Cropix

KAKO doznajemo, splitski gradonačelnik Željko Kerum prošlog je tjedna bio na obavijesnom razgovoru u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu koje postupa po prijavi vjerovnika koji od propalog Kerum d.o.o. zasad vrlo neuspješno potražuju 62,5 milijuna kuna. Postoji sumnja u kazneno djelo prevare u gospodarskom poslovanju. Kad se roba naruči, a ne plati svjesno.

Osim Keruma, na razgovor je trebala doći i Nevenka Bečić, kao bivša predsjednica Uprave propalog Kerum d.o.o., no kako se razbila na zagrebačkom ledu, nije stigla na vrijeme.

Sve afere u fazi izvida

Državno odvjetništvo kontinuirano prati Kerumov rad od ulaska u Banovinu u lipnju 2009. godine. Dosad se jedino nešto konkretno napravilo s vrtićima i pogodovanjem Ivici Livaji, dok sve ostale afere i dalje stoje u fazi tzv. izvida. Policija prikuplja informacije, neki dan su bili i na Trgovačkom sudu provjeriti je li pokrenut stečaj Kerum d.o.o. Nije, jer je Kerum u zadnji čas isplatio 208 tisuća kuna proizvođaču vate i gaze Loli Ribaru d.d. Vjerovnika koji su zatražili stečaj ima još, pretpostavlja se da će ih Kerum isplaćivati kada stignu na red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pare za Karepovac trošile se i ove godine

Osim prevare u gospodarskom poslovanju, Keruma istražuju i zbog nenamjenskog trošenja 60 milijuna kuna iz gradske blagajne za sanaciju smetlišta Karepovac. Novac je potrošen za druge namjene, po svemu sudeći Zapadnu obalu, a premda Zakon propisuje da se namjenska sredstva moraju vratiti, to nije napravljeno. Čak ni u ovoj godini, što je danas na sjednici Gradskog vijeća utvrdio vijećnik HDSSD-a Luka Roguljić.

Inače, pojačani interes Državnog odvjetništva kao da je u realnost vratio Nevenku Bečić. Danas kada je čula da SDP traži da se socijala plaća iz sredstava za održavanje prometnica, uhvatila se za glavu i kazala: "Pa to je protuzakonito!"

Kako bilo, izbori se bliže, a obruč oko Keruma sve se više steže.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara