Prije godinu dana preminula je Nora Fora - djevojčica koja je ujedinila Hrvatsku

Foto:

PRIJE godinu dana malena Nora Šitum napustila je ovaj svijet. Nakon što je oboljela od teške bolesti, u borbu za njen život uključila se cijela Hrvatska i u rekordnom roku prikupila novac koji je Nori dao nadu za ozdravljenje. Otputovala je u Philadelphiju gdje je u Dječjoj bolnici trebala biti podvrgnuta eksperimentalnoj terapiji u borbi protiv akutne leukemije. Skoro mjesec i pol trajala je borba za njen život, no lavica Nora nije izdržala. Preminula je 20. ožujka.

Njeni roditelji danas su napisali na Facebooku: 

"Dragi prijatelji

Danas je točnu godinu dana od kako je naša Nora posljednji put zatvorila svoje oči. Zahvaljujući ljubavi i dobroti mnogobrojnih ljudi iz domovine i inozemstva, naša Nora dobila je šansu da ponovno pokuša biti zdravo i sretno dijete a mi sretni roditelji koji će je gledati kako odrasta, školuje se, zaljubljuje a jednog dana i sama postane majkom.

No malo, iscrpljeno tijelo puno boli, nije uspjelo dobiti svoju posljednju bitku. Sva ljubav i dobrota koju ste nam Vi pružili i danas nam daje snagu i dio je našeg života. Pokušavamo vratiti barem dio te ljubavi kroz Zakladu koja nosi ime naše djevojčice.

Noru nismo uspjeli otrgnuti iz ruku opake bolesti ali nadamo se da ćemo, svojim radom kroz Zakladu, pomoći spasiti neku drugu djecu. Iako Nore više nema, nastojat ćemo da njeno ime živi kroz dobra djela i boreći se za svu bolesnu djecu i njihove roditelje. Hvala što ste s nama svo ovo vrijeme i što kroz našu i Vašu Zakladu Nora Šitum pomažete onima kojima je pomoć potrebna!

Od srca Vam još jednom hvala na svemu.

Norini mama i tata"

Proteklih mjeseci u medijima su se provlačile neke ružne stvari vezane za akciju prikupljanja pomoći Nori, no ovdje im nije mjesto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara