Priprema za ponudu dionica: Twitter objavio podatke o poslovanju, prihodi 316, gubitak 76 milijuna dolara

Foto: scx.hu

TWITTER je u sklopu priprema za javnu ponudu dionica (IPO) objavio detaljne podatke o svom poslovanju.

>Twitter izlazi na burzu: Vrijednost procijenjena na preko 10 milijardi dolara!

Twitterovo izvješće, koje je objavila američka komisija za vrijednosne papire otkriva stvarne podatke o prihodima te popularne mikro društvene mreže.
 
Twitter je prošle godine zabilježio prihode od 316,9 milijuna dolara i neto gubitak od 79,4 milijuna dolara. U prvoj polovici ove godine prihodi su narasli na 253,6 milijuna dolara, te ako prihodi u ostatku godine budu na toj razini godišnji prihod bi trebao biti oko 500 milijuna dolara.
 
Istovremeno, neto gubitak u prvom polugodištu pao je na 69,3 milijuna dolara. Od osnivanja Twitter je nagomilao gubitak od čak 418,6 milijuna dolara.
 
Twitter će na burzi izlistati oko 472 milijuna redovnih dionica, a očekuje se kako će IPO donijeti oko milijardu dolara svježeg kapitala.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Izvješće je pokazalo i da Twitter ima više od 218 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika, a tvrtka zapošljava čak 2.000 ljudi!
 
Javnoj ponudu dionica Twittera, moglo bi pomoći činjenica da su dionice Facebook-a, unatoč skepsi, i padu cijene nakon javne ponude 2012. godine, ponovno došle na razinu iz javne ponude, te porasle čak i iznad početne cijene, nakon što je ta kompanija objavila dobre rezultate zahvaljujući prihodima od oglašavanja.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara