Pripuz u poslu s Japancima: Toyota preuzela udjel u Scholzu, suvlasniku C.I.O.S. grupe

Pripuz u poslu s Japancima: Toyota preuzela udjel u Scholzu, suvlasniku C.I.O.S. grupe

 Foto: CIOS

TOYOTA Tsusho Corporation (TTC) preuzela je 39,9% udjela u Scholz Holding GmbH, koji je suvlasnik C.I.O.S. grupe, čime je realiziran dogovor o toj investiciji postignut u travnju.

Transakcija je obavljena nakon što je dobivene sve potrebne suglasnosti od institucija nadležnih za praćenje koncentracije tržišne moći i tržišnog natjecanja.
 
Jedan od prvih rezultata Toyotine investicije je da će svi financijeri Scholz grupe i dalje financirati grupu po povoljnim uvjetima, a to uključuje i C.I.O.S.-ove razvojne i investicijske projekte.
 
Predsjednik uprave C.I.O.S. grupe Petar Pripuz, istaknuo je da se veseli da su pogoni C.I.O.S.-a među prvima koje je obišla Toyotina delegacija, i za vrijeme pregovora u kojima je sudjelovao, i nakon zaključenja investicije.
 
"Ulazak Toyote u vlasništvo grupe dokaz je kvalitete našeg poslovanja i razvojnih planova, jer nisu svi entiteti Sholza ostali u grupi." rekao je Pripuz.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Veseli nas da je Toyotina delegacija i nakon zaključenja preuzimanja najprije došla baš u C.I.O.S., jer to pokazuje da nije samo za vrijeme pregovora procjenjivala vrijednost C.I.O.S.-a, nego od nas očekuje da i dalje budemo predvodnik regije, te da baš na nas računa za daljnje širenje i nove projekte. Predstavnici Toyote iznimno su zadovoljni organizacijom i opremom našeg reciklažnog centra u sjedištu C.I.O.S.-a u Zagrebu te reciklažnog centra Metis d.d., članice C.I.O.S. grupe u Kukuljanovu, koje su posjetili nakon zaključivanja transakcije sa Scholzom. Već imamo u planu nove projekte u Hrvatskoj i u regiji. Posebno samo ponosni na to da nas niti opća kriza nije mogla zaustaviti.", dodaje Pripuz.
 
U peteročlanu upravu Scholz holdinga ušla su dva predstavnika Toyote (Shinji Kashihara i Sumiaki Matsunaga), a Oliver Scholz postao je predsjednik uprave. Osnivač donedavno obiteljske Scholz grupe Berndt-Ulrich Scholz, koji će biti savjetnik nove uprave, izjavio je da se veseli da je mala poduzetnička tvrtka u 4 generacije uspjela postati aktivna međunarodna grupa za recikliranje metala.
 
Poslovna suradnja Toyote i Scholz grupe traje više od 10 godina. Od 2008. uspješni su partneri i suvlasnici društva Green Metals u Poljskoj. Toyota Tsusho Corporation posluje u više od 60 zemalja. U poslovnoj godini 2012./2013. (datum bilance 31.3.2013.) ostvarila je promet od 44 milijarde € (6,3 milijarde jena).
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara