Privlačenje investicija: Crna Gora će zatražiti članstvo u Arapskoj ligi

Privlačenje investicija: Crna Gora će zatražiti članstvo u Arapskoj ligi

Foto: Gov.me

CRNOGORSKA Vlada planira do rujna zatražiti status zemlje gosta u sklopu Arapske lige kako bi osnažila kontakte sa zemljama arapskog svijeta, a s ciljem privlačenja investicija.
 
Zajedno s kraljevskom obitelji iz Abu Dhabija, Atlas grupa uložila je oko 150 milijuna eura u izgradnju Atlas kapital centra u Podgorici, planiraju i novi projekt na primorju, vrijedan preko 200 milijuna eura.
 
"To je jedna lokacija na moru, koju šeik Muhamed treba graditi za svoje potrebe", izjavio je za Al Jazeeru direktor Atlas grupe, Duško Knežević, precizirajući da je riječ o resort kompleksu na crnogorskoj obali, koji će se sastojati od privatnih vila do hotela.
 
Direktan kontakt i bolja suradnja s državama arapskog svijeta, glavni je razlog što će Crna Gora u rujnu zatražiti status gosta u sklopu Arapske lige.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kroz članstvo možemo ostvariti neposredan uvid u ono što radi Arapska liga, u politiku koju vode, a koja može biti važna za našu diplomaciju. Također, otvaraju se sudjelovanja naših visokih dužnosnika na sastancima Arapske lige, gdje se mogu ostvariti i bilateralni kontakti", kazao je Pavao Karanikić iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.
 
Suradnja Crne Gore i arapskih zemalja intenzivirana je posljednjih godina. Podaci Privredne komore pokazuju da je od 2007. do 2013. godine u Crnu Goru ušlo oko 80 milijuna eura arapskih investicija.
 
Zato bi članstvo Crne Gore u Arapskoj ligi, kažu stručnjaci, toj zemlji donijelo nove investicijske šanse.
 
U sklopu Arapske lige surađuju 22 islamske zemlje i četiri gostujuće - Brazil, Eritreja, Venezuela i Indija.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara