Produžen pritvor optuženicima za dvostruko ubojstvo u Osijeku: Smaknuli poduzetnika i njegovu prijateljicu

Ilustracija: Arhiva

OPTUŽENICIMA za dvostruko ubojstvo osječkog poduzetnika Pere Martića i njegove prijateljice Jadranke Modrić u Osijeku 2004. godine, te poticanje na to ubojstvo, Damiru Handanoviću i Davoru Čizmoku osječki Županijski sud produljio je istražni zatvor.

Handanović i Čizmok uhićeni su u srpnju 2013. godine.

Istražni zatvor protiv dvojice okrivljenika produljen je danas na neodređeno vrijeme, zbog opasnosti od bijega i mogućnosti ponavljanja kaznenoga djela, a svaka dva mjeseca provjeravat će se postoje li i dalje okolnosti za njegovo produljenje, izvijestio je Županijski sud u Osijeku ne navodeći identitet okrivljenika i žrtava.

Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) tereti Handanovića (33) da je 2004. godine u Osijeku nagovorio Čizmoka (33) da usmrti poduzetnika i vlasnika osječkog Automat cluba City, Peru Martića (38), uz obećanje isplate većeg novčanog iznosa, predavši mu pri tome točno neutvrđeni novčani iznos predujma.

Handanovića se tereti za organiziranje prostitucije


Čizmok je optužen da je u noći s 27. na 28. ožujka 2004. u osječkom hotelu "Turist" usmrtio Martića s više hitaca iz vatrenog oružja.

Budući da se u tom trenutku s Martićem zatekla i Jadranka Modrić (26), tereti ga se da je i nju usmrtio s više hitaca iz vatrenog oružja kako bi prikrio da je on počinitelj kaznenoga djela.

Prema pisanju medija, Čizmok je ubio poduzetnika Martića za 100.000 eura. Čizmok je bio zaposlenik Automat kluba City, a Handanović je, neslužbeno se doznaje, u klubu nagomilao kockarske dugove. Usto, namjeravao ga je i preuzeti, ali navodno putem treće osobe.

Handanovića se također tereti i za organiziranje međunarodne prostitucije, odnosno da je u travnju 2012. na području Srbije i u Baranji nagovorio dvije državljanke Srbije da radi pružanja seksualnih usluga uz novčanu naknadu, dođu u Hrvatsku, organizirao njihov prijevoz, stvorio uvjete za pružanje tih usluga te im unaprijed platio dogovoreni novčani iznos.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara