Prolaznik dobacio Bandiću: "Jel´ znate da se čovjek jučer ubio u Novom Jelkovcu jer nije imao što jesti?"

Prolaznik dobacio Bandiću: "Jel´ znate da se čovjek jučer ubio u Novom Jelkovcu jer nije imao što jesti?"

Foto: Hina

TIJEKOM davanja izjave novinarima na današnjem otvorenju ZET-ove suvenirnice u Zagrebu, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću se obratio ljutiti prolaznik: "Jel' znate da se čovjek jučer ubio u Novom Jelkovcu jer nije imao što jesti?".

Bandić mu je odgovorio: "Marijane, ti si već stara mušterija. Budi u stanu kojeg si dobio, molim te", odgovorio mu je Bandić.

Muškarac je potom rekao da je on čovjek, na što mu je Bandić uzvratio da je i on čovjek i da mu je žao što se čovjek ubio.

"Žao mi je kad golub krepa, a kamoli ne čovjek", nastavio je Bandić te ponovio već nekoliko puta izrečenu rečenicu.

"U Gradu Zagrebu nema čovjeka koji nema topli obrok i krov nad glavom, niti će ga biti dok sam ja gradonačelnik. Sve drugo je plod mašte. Žao mi je što se čovjek ubio. Ne znam zbog čega, ali zbog ovoga nije sigurno".

Zagreb dobio još jednu turističku atrakciju


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zagreb je danas dobio još jednu turističku atrakciju - ZET-ovu suvenirnicu koja je smještena u tramvaju koji je zagrebačkim ulicama vozio prije više od 40 godina, i u kojem su izloženi poznati motivi hrvatske metropole.

ZET-ova suvenirnica smještena je na jednoj od najprometnijih mjesta u Gradu Zagrebu - ispred Tehničkog muzeja. Bit će otvorena radnim danom od 9 do 21 sat, a vikendom od 10 do 18 sati. U njoj je izloženo 60-ak suvenira koji predstavljaju zagrebačku metropolu.

"Dobro je to u vrijeme kada Grad Zagreb bilježi svaki kvartal po nekoliko posto više turista. To iziskuje da osmišljavamo stalno nove sadržaje, da unaprijedimo turističku ponudu Grada Zagreba, kako bi ljudi sve više dolazili u ovaj grad. Jer to ne samo da ima turističke, već i gospodarske učinke", istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zadovoljan brojkama koje je na jučerašnjoj sjednici Turističkog vijeća čuo od šefice TZ-a Grada Zagreba, Martine Bienenfeld.

"17 posto više dolazaka i 17 posto više noćenja za svibanj u Gradu Zagrebu su brojke koje nas vesele. To su samo poticaji da radimo bolje i više, odnosno to znači da nas turisti prepoznaju kao zanimljiv grad, turističku destinaciju i City break destinaciju. Zagreb već neko vrijeme nije samo tranzitni grad, već grad u koji turisti rado dolaze, u njemu ostaju i u njemu se dobro osjećaju", izjavila je Bienenfeld.

U prvih pet mjeseci ove godine Zagreb su najviše posjećivali južnokorejski turisti - njih oko 30 tisuća. Uključivanje ZET-a u turističku ponudu trebalo bi dodatno primamiti strane goste u glavni grad.

Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić siguran je da će ova Holdingova podružnica biti produžena ruka Turističke zajednice. "Nije tu naglasak na prodaji i komercijalizaciji zagrebačke prijevozničke prošlosti, već na promoviranju simbola ZET-a kao jednog od većih i prepoznatljivih motiva Grada Zagreba. Ovo će, kao i lokacija u središtu grada u Petrićevoj ulici 4, biti mjesto na kojem će svi putnici, bez obzira otkuda dolazili, moći dobiti informacije, ne samo o uslugama javnog prijevoznika, nego o svemu što se taj dan u Zagrebu može i treba vidjeti", istaknuo je Jurić.

Ono što pak zanima brojne Zagrepčane jest hoće li i kada ZET spustiti cijene karata. Bandić poručuje - bit će. "Sigurno neću povući riječi koje sam rekao da do jeseni cijene određenih karata idu dolje. Ono što znam jest da sigurno neće ići gore. Nismo dizali cijene i nećemo ih dizati narednih godinu dana. Cijene dakle mogu ići samo dolje, a ne gore", poručio je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara