Promatrači OESS-a stižu na istok Ukrajine gdje se krši primirje

Promatrači OESS-a stižu na istok Ukrajine gdje se krši primirje

Foto: Hina

UKRAJINSKI, ruski i francuski predsjednik i njemačka kancelarka dogovorili su se da će promatrači OESS-a biti raspoređeni na najkritičnija mjesta na crti bojišnice na istoku Ukrajine gdje su ustanovljena kršenja primirja, objavio je u utorak ured ukrajinskog predsjednika.

Sporazum je postignut u telefonskom razgovoru između Petra Porošenka, Vladimira Putina, Francoisa Hollandea i Angele Mekel u noći na utorak, piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sugovornici su podržali ukrajinski prijedlog o raspoređivanju promatrača OESS-a na sve točke na kojima se krši prekid vatre, počevši s deset lokaliteta" u području Donecka i Luhanska čiji je jedan dio pod nadzorom proruskih separatista, dodaje se.

Njemačke, francuske i ruske vlasti obavijestile su o tom razgovoru u odvojenim priopćenjima ne spominjući sporazum o raspoređivanju promatrača na najkritičnijim točkama.

Četvero čelnika "složilo se da bi OESS trebao odigrati još važniju ulogu u nadzoru prekida vatre i povlačenju oružja. Zatražili su od OESS-a da objavljuje dnevno izvješće o razvoju situacije", kazao je glasnogovornik Angele Merkel Steffen Seibert u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara