Pronašli nove žrtve odrona u SAD-u, broj stradalih popeo se na 24

Foto: Guliver Image / Getty Images

SPASIOCI nisu pronašli nijednu preživjelu osobu u utorak u ruševinama naselja razorena klizanjem tla blizu Seattlea, na sjeverozapadu SAD-a, dok otkriće deset novih tijela povećava broj smrtno stradalih u toj tragediji na 24, a 176 osoba još se smatra nestalima.

"Nažalost danas nismo našli nikakav znak života", kazao je Travis Hots, šef vatrogasaca okruga Snohomish. "Nismo izgubili nadu" da ćemo pronaći preživjele, kazao je on novinarima u utorak navečer.

Ruralna zajednica Oso, stotinjak kilometara sjevernoistočno od Seattlea, opustošena je u subotu bujicom blata nakon urušavanja čitavog dijela brda iznad susjedne rijeke.

Tijekom dana, spasioci su izvukli dva nova tijela iz ruševina a lokalizirali su još osam, rekao je Hots, iznijevši trenutni podatak o 24 mrtvih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj osoba koje se smatra nestalima još uvijek iznosi 176.

Približno 200 osoba - vatrogasaca, policajaca, pripadnika nacionalne garde i savezne hitne službe, geologa i dobrovoljaca, uključeno je u utorak u potragu za eventualnim preživjelima u blatu, pod teškom kišom.

Trideset i pet kuća i petnaestak kućica za kampiranje odneseno je u blatu koje se stuštilo na naselje brzinom vlaka.

Predsjednik Barack Obama odobrio je saveznu pomoć za izvanredna stanja te iz Den Haaga pozvao "sve Amerikance da usmjere svoje misli i molitve" obiteljima i prijateljima preživjelih. "Želimo biti optimisti ali treba priznati da je situacija teška".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara