Pronevjerili najmanje pet milijuna kuna: Sud potvrdio optužnicu protiv bivših čelnika VSOA-e

Pronevjerili najmanje pet milijuna kuna: Sud potvrdio optužnicu protiv bivših čelnika VSOA-e

Foto: Index

ZAGREBAČKI Županijski sud danas je u potpunosti potvrdio optužnicu USKOK-a protiv bivšeg ravnatelja Vojne sigurnosno obavještajne agencije (VSOA) Darka Grdića, njegova zamjenika Ognjena Preosta, tajnika kabineta ravnatelja VSOA-e Zdeslava Ivankovića, operativnog dočasnika u kabinetu ravnatelja Denisa Lukinića te načelnika Odsjeka za operativnu tehniku Uprave za informacijsku sigurnost VSOA-e Tibora Mije Kuljanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njima se stavlja na teret da su u razdoblju od 2009. do 2012. godine otuđili najmanje pet milijuna kuna iz proračunskih sredstava za posebne namjene Agencije. Time su oštetili državni proračun Republike Hrvatske. Kako bi prikrili protuzakonito prisvajanje novca i izbjegli kaznenopravnu odgovornost, dvojica okrivljenika naložili su uništavanje službene dokumentacije.

Nagađalo se da su Grdić, Preost i Kuljanić, pravdajući isplate nagrada i troškove tajnim informatorima, iz blagajne VSOA-e za posebne namjene otuđili po 1,5 milijuna svaki, Ivanković oko pola milijuna kuna, a Lukinić oko 200 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara