Provalnici iz skladišta HEP-a ukrali 300 tisuća kuna vrijedan bakar

Foto: Arhiva

SISAČKA policija uhvatila je organiziranu skupinu provalnika koja je iz skladišta Hrvatske elektroprivrede (HEP) ukrala bakrene predmete, u vrijednosti od oko 300 tisuća kuna.

Šestorica Siščana u dobi od 19 do 35 godina, tijekom srpnja i kolovoza provaljivali su u HEP-ova skladišta na području Topuskog, Petrinje i Gline, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Istragom je utvrđeno da su u noći 12. srpnja, u Školskoj ulici u Topuskom, iz HEP-ova skladišta ukrali fleksibilni vodič dug 300 metara te razne kablove. Potom su demontirali i tri transformatora, s kojih su ukrali oko 1800 kilograma bakrene užadi.

U noći 13. na 14. srpnja, u Kupskoj ulici u Petrinji, iz HEP-ovog skladišta ukrali su 300 kilograma bakrenog užeta i kablove.

U skladište HEP-a su provalili i u noći 6. kolovoza u Glini, te ukrali oko 900 kilograma bakrenog užeta i oko 45 kilograma otpadnog bakra.

Ukradene predmete su prodali stanicama za otkup sekundarnih sirovina na zagrebačkom području.

Policija procjenjuje da su HEP oštetili za oko 300.000 kuna, a sisačko-moslavačka policija je zbog teške krađe protiv sve šestorice podnijela kaznene prijave.

Neslužbeno se doznajemo kako je riječ o već kažnjavanoj skupini provalnika iz sisačkog prigradskog naselja Capraške Poljane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara