Prva konferencija koja nosi ime pionira marketinga u Hrvatskoj

Foto: PR foto

KAKO opstati na tržištu EU? Visoka poslovna škola Zagreb najavljuje prvu međunarodnu konferenciju FEDOR ROCCO o hrvatskim perspektivama u EU.

Prva međunarodna znanstveno-stručna konferencija „Fedor Rocco“ na temu „Hrvatske perspektive u Europskoj uniji“ održati će se 6. prosinca 2013. u Kongresnom centru hotela International u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika grada Zagreba, g. Milana Bandića. Organizator konferencije je Visoka poslovna škola Zagreb, osnovana 2006. godine, koja i u programu svojeg stručnog prijediplomskog studija nudi upravo ova dva smjera – marketing i komunikacije, kao komplementarne discipline, danas potrebne svim poduzećima i organizacijama kako bi se uspješno nosile sa sve većim zahtjevilma tržišta, ali i potrošača.  Tematski će radovi konferencije biti podijeljeni u 3 modula: marketing, komunikacije, ekonomija i politika. Rok za prijave radova je zaključen, a odaziv autora odličan.

Konferencija je pokrenuta s namjerom da postane tradicija, a nosi ime dr. sc. Fedora Rocca, profesora emeritusa (1924. – 2011.g.), dugogodišnjeg profesora Katedre za marketing Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, te jednog od utemeljitelja marketinške teorije i prakse u Hrvatskoj, te autora brojnih udžbenika i znanstvenih radova, koji je aktivno sudjelovao u osnivanju i postavljanju programa Visoke poslovne škole Zagreb te je bio njen prvi dekan od 2006. do 2008. godine.

Dušan RadonjicU sklopu prve konferencije «Fedor Rocco» biti će organizirane i dvije radionice namijenjene studentima iz područja marketinga i komunikacija, čiji će voditelji biti iz poznatih marketinških i PR agencija. Radionica marketinga odvijat će se na temu ''Osmišljavanje teksta za kampanju/copywriting za novi proizvod» a vodit će ju Ivan Tanić, strateški planer poznate i nagrađivane agencije Bruketa i Žinić. Radionica komunikacija odvijat će se na temu ''PR aktivnosti za lansiranje novog proizvoda'', a vodit će ju Mario Petrović, predsjednik Uprave trenutno najveće hrvatske PR agencije, Millenium promocije.

Na konferenciji će sudjelovati eminentni gosti predavači iz Kanade, Engleske i Slovenije. Diane Whitehouse je znanstvenica s 10-godišnjim iskustvom u Europskoj komisiji na odjelu ‘’Information Society and Media’’ te partnerica u The Castlegate Consultancy (UK),  Rocci Luppicini je izvanredni profesor sa Odsjeka komunikacija Sveučilišta Ottawa (Kanada), autor više od 10 knjiga i urednik znanstvenog časopisa «Journal of Technoetics», dok je Dušan Radonjić, redovni profesor Odjela za marketing Ekonomsko-poslovnog fakulteta Sveučilišta u Mariboru, te autor brojnih udžbenika i aktivan član međunarodnih tijela za suradnju i razmjenu studenata.Za prijave na sudjelovanje i više informacija možete se obratiti na mail konferencija@vpsz.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?